Idag

Trött. Sjuk igen. Standard.

- 5 cm i midjan!

Jag startade den här bloggen som ett skolprojekt där hälsa var fokus men utan utseende- och vikthets.

Det visades inga före/efter-bilder på hur min kropp sett ut innan/efter jag tränat och ätit rätt. Jag ville fokusera på att må bra; inte på att se bra ut. Även om jag visste att det ena ofta gav det andra.

Men igår tänkte jag om. Jag fick lust att berätta här på bloggen om det jag gått ner i kilo och i omkrets kring midjan, men hejdade mig snabbt.

Jag hade ju bestämt mig för att inte fokusera på det yttre resultaten kring att må bra. Jag hade ju bestämt mig för att inte sprida nutidens vikt- och måbrahets. Jag hade ju bestämt mig för att inte pracka på folk att träning och rätt kost ger resultat, även på utsidan. Det var ju insidan som räknades!

Dehär handlade mest om att jag inte ville att människor runt omkring mig skulle tro att jag försökte banta, och kanske då försöka banta själva även fast det inte var nödvändigt. - jag ville inte sprida vikthets.

Nu har jag ändrat mig. Eller. Jag vill självklart inte sprida vikthets och osunda ideal nu heller. Däremot vill jag sprida individuella ideal där det är okej att vara och se olika ut.

Att jag, som varken är över- eller underviktig, faktiskt får bestämma mig för att gå ner/gå upp några kilo om jag skulle vilja det. Utan att jag då skulle uppmuntra till osunda ideal.

Är ni med på vad jag menar? Hoppas det. För jag skulle vilja berätta hur nöjd jag är över att ha förlorat 5 cm i midjan på en vecka, och att jag inte känner mig som en jäsande deg längre (eller jo, nu gör jag det efter gårdagens pizza-och cola-middag.).

Trix? Har tränat handboll och struntat i dom där härliga sötsakerna under dagen. Även skurit ner på kolhydraterna.

Anledningen till min plötsliga beslutsamhet är att jag gått upp ett gäng onödiga kilogram över våren och sommaren.

Vikt är ju rätt oväsentligt, men jag känner mig klumpig, jäsig och tung och det är ju tråkigt så nu ska semestermagen bort.

SÅ! Nu vet ni varför bloggen kommer handla lite om träning och mat framöver.

No hard feelings.
(De amerikanska pannkakorna på bilden ingår inte i min "hälsokost." Hehe. Men vi åt dom till frulle i lördags! JAG har gjort dom. Så fina att jag blir tårögd:')
Fredag idag!

Idag är det som fredag för mig! Jag är ledig imorgon.

I tisdags köpte jag och Petter varsin longboard som vi glidit runt på både i tisdags och igårkväll. Det lär vi göra imorrn också!

Direkt efter jobbet ska jag hämta Gina från fritids, sen ska vi gå på bio!

Nu måste jag jobbaaaa