Vinter


Jag är alltså såpass blek & vintertrött att mina läppar är blå. 

Självmord hos SJ

Tanken var ju att jag skulle åka till Katrineholm igår, hämta Pingo, sen åka hem direkt igen. Fin tanke men..

det första som hände var att jag glömde kattväskan på jobbet, fick springa tillbaka och hämta den, springa tillbaka till tvärbanan, för att sedan inse att min bankomatkort ligger kvar på jobbet, Så jag fick springa ytterligare en gång. 

Väl framme vid gullmarsplan dog min mobil där jag hade min SL-biljett. En snäll vakt släppte igenom mig ändå, och jag hann till slut med tåget till Katrineholm! 

Sen skulle jag ju hem också. Satte mig på ett tåg som skulle avgå 17.50. Tåget rörde sig inte en meter på 2 timmar innan SJ bestämde sig för att ställa in tåget, samt resten av alla norrgående tåg. 

Det var någon som blivit påkörd av ett tåg längre fram. Kanske självmord. 

När jag ringde till SJs trafikinformation försökte kvinnan jag pratade med få mig att på något sätt känna att det "var okej" att bli stillasittande så länge, och kanske längre, eftersom det "trots allt" rörde sig om en personskada. Hon försökte få mig att känna medlidande och förståelse för det hemska som inträffat, och då var det "väl ändå inte så farligt" att jag fick sitta och vänta några timmar extra...? 

Jo! Det är för fan tåg vi pratar om. Som går i flera hundra kilometer i timmen. HUR kan SJ inte vara bättre förberedda på olyckor? Var fan går alla pengar till som SJ får in för resor dom inte ens genomför? Säkra upp spåren så att såhär hemska olyckor inte kan uppstå istället. Så att man ska slippa betala flera hundra för en tjänst som inte funkar och som dessutom är livsfarlig för både djur & människor nära spåren. 

Det hela slutade i alla fall med att jag fick ta en taxi till Stockholm för 2310kr (nedsatt pris). Det kvittot skulle jag få betalt av SJ sa kvinnan jag pratade med på trafikinformationen. 

Om det är sant återstår att se...

Det gick i alla fall bra med Pingo, som nu bor i lägenhet för första gången sen hon var 1 år (Hon är 17 nu.)! 

Nu ska jag återgå till livet utanför iPhoneskärmen. Later! 


Häftigt

Efter jobbet ska jag ta tåget till Katrineholm och hämta Pingo som ska få bli innekatt uppe i Stockholm. Spännande. 

Imorgon 20.30 ska jag & Petter hämta nycklarna till vår nya lägenhet! Häftigt! 


Nu måste jag fortsätta jobba! Later.