I helt vanlig ordning

Kära fastrar, svärmödrar(plural??????), vänner och stamceller - TACK för era hejarop om att jag är rolig och "mera!!"

Idag har jag i vanlig ordning tagit hål i örat, köpt 4 par glasögon för 1000kr, bokat flygbiljetter till Burma och köpt en selfiepinne. 

(Här är jag då alltså ironisk, de nämnda aktiviteterna är inte något jag brukar göra 'i vanlig ordning'. Avd: moalees blogg for dummies.) 

På söndag 22.40 flyger jag till Kuala Lumpur, landar strax efter 6.00 lördag, lokal tid. Flyger sedan vidare till yangon samma dag, 17.25 eller nåt. 

Väl i Burma är planen att försöka komma så långt norrut jag bara kan. Där är det nyligen öppnat för turism efter år av inbördeskrig. 

Planen är också att skaffa vänner, blev nyligen kallad "miss no friends" av britten Paul som jag träffade i Goa. Mycket trevlig kille. 

Ska se om jag har några bilder att bjussa på idag.... 


Piercingstudion, hehe. 


En helt vanlig indisk bil. 


På-väg-hem-från-jobbet-ruschen! Jag sket i rickshaw o hoppade på ett tåg istället. Kostade mig hela 50 öre. 

En liten del av min Bombay-shopping och för det lite mer tränade ögat, en sliten lonely planet-bok som väger ungefär lika mycket som mitt huvud. 


Sista bilden får bli denna - mina nya skinnbrakkor (me lukku, å därinunna sitte kukku) o mina nya pumps o min nya tröja o min nya bruna hud. 

ADIOSO

Ironi.

Okej, för er som inte förstod att jag var ironisk om att Indien är dåligt för att det inte finns lösgodis o Loka Crush, tänkte jag bara bekräfta att jo - givetvis var jag ironisk. 

Indien är underbart på sitt egna sätt, galet mycket folk, tokig trafik och (oftast) otroligt hjälpsamma människor. Mycket färg, mycket av allt. Jag gillar verkligen Indien. 

Skulle inte för allt saltlakrits i världen vilja åka härifrån. 

(Jo.) 

(Ironisk igen.) 


Tvi dvale

Nu ska jag berätta vad det värsta är med att vara ute på resande fot. I Indien. 

1. Det finns ingen Loka Crush Hallon. 

2. Det finns inget saltlakrits eller lösgodis. 

3. Alla som kan vill lura en. Taxichaufförer, rickshawkörare o ta mig fan alla.  

I början var det kul att pruta o hålla på. Och när det gäller shopping är det fortfarande kul. Men när det kommer till service-jobb som tex. Taxiförare så gör dom vad fan som helst för att få extra pengar. 

Igår svor & skrek jag på svenska åt en chaufför som försökte lura mig på pengar. Jag vann. 

Idag skrek & svor jag på svenska, engelska & tyska åt en chaufför som försökt lura mig på ännu mer pengar. Resan skulle kosta ca 150 rupees, vilket motsvarar typ 15-20kr. Hans taxameter visade 400 rupees eftersom han kört land o rike runt innan han valde rätt väg. Jag gav honom 500 rupees o förväntade mig växel, men han sprang iväg. Jag slog på hans fula rickshaw, spottade på den med allt det torra lilla vita löddret jag hade, svor o gick därifrån. 

Nu är ju 500 rupees typ 50kr och en summa jag lika gärna skulle kunnat torka mig med om jag varit i Sverige, men det är en principsak! 

Fan va trött jag är på folk som utnyttjar turister o förstör sitt eget rykte. O fan va trött jag är på turister som inte prutar & ifrågasätter och som på så vis bjuder in till att alla turister är lättlurade o dumma i huvet. 


Hur som helst så vill jag ha en påse godis o en flaska Loka Crush spetsad med prosecco. Tack. Nu alltså. Tack.