Lycklig och galen

Jag är helt mentalt trött. Varje lektion är som en två timmar lång terapisession. Vi gråter, skrattar, låter, andas tills vi blir helt yra, fantiserar, skapar och gråter igen. Jag lär mig minst tio grejer varje dag tror jag. Farmor brukade säga (om jag minns rätt.) att man skulle lära sig minst 1 sak men helst 3 saker om dagen hela livet, så jag är i alla fall i fas när det gäller den saken. 


Imorgon är det lördag och det betyder Acting och Theatre History. Har läst manuset till och tittat på The Trojan Women nu som fredagskvällssyssla, och det var rätt svårt att inte somna. Det är häftigt att jag börjar förstå mer saker på sånt gammalt språk som dessutom är på engelska men det är lite svårt att hänga med. 

Jag mår jättebra och känner mig fokuserad och på gränsen till galen. Imorgon ska vi träffas ett gäng från klassen och fira att veckans läxor (förhoppningsvis) är färdiga och att vi är lediga på söndag. 


Lite såhär känns min hjärna. Lyckligt kaos.

Maria Montazami å jag

Alltså jag hade tänkt dela med mig av en bild på mina inflammerade ögon men.. det känns inte schysst mot någon. Det ser ut som att jag har rökt gräs i fyra dagar; jag är helt röd och svullen och hjärnan verkar långsamt börja rinna ut genom ögonhålorna. På apoteket ryggade hon tillbaka och nästan fräste "You have to see a doctor!!". Verkar inte som att någon i amerikat haft ögoninflammation förr. 
 
Jag visade mina ögon för min room mate imorse och det slutade med att vi desinfekterade hela vårt rum, tvättade sängkläder och allt som möjligtvis kunde tvättas, torkade golv och stolar med desinfektion och nu har jag tagit en varm svettig dusch och hoppas må bättre imorgon. Tur att min rumskompis är lika renlig som jag, om inte snäppet renligare.:)
 
Hur som helst. Idag har jag gjort en slags audition för att få ta en kurs som heter "Singing for actors" som tydligen ska vara väldigt rolig. Jag tycker att det känns viktigt att inte släppa min röst och min musik bara för att jag pluggar skådespeleri. Allt hänger ju liksom ihop, så jag blev väldigt glad när jag såg att den här möjligheten fanns:) Jag sjöng en snutt och dom sa Tack, hej och att jag får schema och information om vilken grupp jag ska vara i inom en vecka. 
 
 
 
Ok, jag börjar redan med svengelskan, men här säger vi att jag ska läsa en "play" som heter The Trojan Women, och "play" borde ju kanske översättas till "pjäs" men det låter som att jag är fyrahundra år gammal när jag använder det ordet? Ack å ve. Börjar förstå mig på Maria Montazami och hennes svårigheter att hitta ord på svenska. 
 
God natt!!!!!!! 
 

I woke up with where in my eye

Måndag! Idag har jag haft två lektioner. Först 'Alexander Technique' och sen 'Voice & Speech'. Vår lärare i det sistnämnda ämnet är både bra och väldigt rolig. Nu i början gör vi allt rätt långsamt och försiktigt. Mycket handlar om att bli medveten om sig själv, sin kropp och sitt beteende. 


Lektionerna började inte förrän 16.00 så jag hann sova ut ordentligt innan jag satte mig på takterrassen i solen och läste manus:))

När jag vaknade imorse hade ena ögat varat igen och jag har försökt förklara det för folk här, men vad heter var på engelska??? Google translate fattar inte. *kulturkrock!*. 

I lördags mötte jag upp min danska klasskompis Mille, och vi skybar-surfade enda till klockan 4 på morgonen. Skitkul! Skittrött söndag!


Vi kände oss som SATC-bruttor när vi beställde in en flaska bubbel på en takterass på Manhattan med den här utsikten.
Här bor jag:) eller ja.. två våningar ner men det är dels min takterass å där jag gillar att plugga:)