Half time

Skulle kunna säga att typ halva tiden har gått nu. Om 3 helger har jag "examen", då ska jag spela upp monologerna för familjen och några få vänner. Det känns som det absolut svåraste, vidrigaste, läskigaste av allt hittills. Men det är en övning inför eventuella auditions. Det var pappas idé. Att uppträda inför familjen och vännerna känns fyrahundra gånger läskigare än att stå inför en professionell jury; dom ska jag ju inte träffa igen om jag nu är dålig. Min familj ska jag se i ögonen resten av livet, så det gäller ju att jag står för det jag ska framföra... Det tillfället kommer att filmas och om det blir ett bra uppspel är det antagligen dom filmerna som jag kommer skicka in till skolorna. Hur som helst - Efter "examen" fortsätter arbetet i ungefär tre veckor till innan ansökningarna ska skickas in. När monologerna är färdigarbetade är det uppsatser som ska skrivas; eller "essays", där jag ska skriva varför just jag ska få komma in på skolan. Och referenser ska jag också få till - lite klurigt med tanke på min näst intill obefintliga erfarenhet. Menmen, allt kommer lösa sig!


Här är en bild från enda gången jag har spelat teater på scen. Det var en tolkning av Romeo & Julia som min gymnasieskola satte upp och jag spelade rollen som apotekaren, som i vår tolkning var en Hippie. :))

I morgon är deadline för att alla monologer ska vara inspelade i en andra version. Den första versionen var den jag skickade till min familj i veckan. Nu ska jag, med hjälp av Petter som ska filma, spela in en andra version av monologerna. Hittills har jag ju bara spelat in monologerna i min ensamhet, framför Photo Booth liksom, så nu blir det första gången jag ska agera mitt framför ögonen på någon. Denna versionen ska jag skicka till familjen, men också till andra vänner som har lite mer skådespelarerfarenhet och "mer att säga till om". Så nu får jag förbereda mig på lite tuffare, mer specifik och väldigt efterlängtad kritik. Som ni kan se i mina små videos så blir jag inte riktigt klok av att stå å glo på mig själv i en kamera alltför länge... :')
Silja

Shit vad roligt med teater! Det var längesen jag gick på det! Även om jag alltid varit blyg av mig har jag känt mig trygg på scen ^^

Svar: Visst är det roligt! Ge det en chans;)
MoaLee Hassle