Trovärdigt språk

Igår fick jag hjälp av min älsklingsfaster Monica att leta svenska monologer. Hon hade lånat böcker av sina skådespelarkompisar som vi läste ur och letade i. Vi läste alltifrån Shakespeare till Brecht men det slutade med att vi låg och skrattade åt klipp med Maria Lundqvist och Johan Rheborg, haha. Jag känner i alla fall att jag har lite mer kött på benen och att det ska bli väldigt roligt att få sig an en svensk monolog. 
 
Det är verkligen inte enkelt att vara lika trovärdig på ett språk som inte kommer naturligt till en. Även om jag är bra på engelska och tycker att jag kan prata flytande, så är det verkligen skillnad på kroppsspråk, intonering och allt annat som kommer så naturligt med svenskan. Det är den stora utmaningen just nu. En rolig utmaning, but still - det kräver mycket övning!
 
Ni får ursäkta tjatet om just monologer, men alltså - det är vad det handlar om just nu. 
 
Imorgon är min första måndag utan heltidsjobb och det ska bli så himla himla roligt att få lägga mycket energi på det här nu. Självklart kommer jag extrajobba och sådär, men det är tråkigt att skriva om så det hoppar jag! Hehe. Här ska jag fokusera på sånt som e skoj. 
 
Nu är det läggdags.
Puss!