Från och med nu

Hallå!
 
Det var länge sen. Jag har bläddrat igenom bloggen för första gången på ett bra tag och blev tack vare det påmind om resan jag gjorde förra året. Vilken grej egentligen, att jag gjorde allt det där. Blir glad av att minnas allt jag utsatte mig för och upplevde. 
 
Det gjorde mig hur som helst inspirerad till att skriva här igen. Det är ju något med den här bloggen som jag inte verkar kunna eller vilja släppa. 
 
En liten recap kanske är på sin plats då.
 
Jag är sen en vecka tillbaka 23 år gammal. Har sen i December 2015 jobbat på Cerveras E-handel men ska sluta här vid månadskiftet september/oktober. 
 
Från oktober och fram till jul ska jag lägga allt mitt fokus på att söka till olika teaterskolor. Allt ifrån toppskolor i USA och England, till folkhögskolor i runt om i Sverige. 
 
Hu. Vilken grej att skriva ut det här, så att alla kan läsa. Pirrigt. 
 
Jag är alltså mitt i förberedelseprocessen och är svinnervös. Allt är nytt för mig och det är sjukt mycket som jag vill hinna lära mig och göra innan jag skickar in mina ansökningar. 
 
Igår fick jag hjälp av pappa att göra en planering för varje dag fram till den 25 november då jag har som mål att alla ansökningar ska skickas in. 
 
Till vissa av skolorna som jag tänkt söka till krävs det tre olika videos med tre olika monologer. Att ens framföra en monolog är helt och hållet nytt för mig. Nu ska jag lyckas hitta tre stycken, varav två på engelska, som berör mig till den grad att jag själv ska kunna göra grymma tolkningar av dem.
 
Självklart är målet att komma in på någon eller flera av alla skolor. Men med tanke på min tunna erfarenhet av skådespeleri så har jag egentligen inga förväntningar. Det känns som ett sjukt äventyr att ens våga tänka tanken att söka. Tanken på att bli antagen till att komma på audition känns magisk. Men den lite mindre ödmjuka tävlingsmänniskan i mig ser inget annat alternativ än att faktiskt komma in på någon (om inte alla!) av skolorna och det är vad jag måste ha som målsättning.
 
Jag blir ju svettig av att skriva allt det här öppet, för alla att läsa liksom. Det känns sjukt pirrigt, läskigt, nästan obehagligt men också väldigt väldigt roligt och utvecklande. Det kommer nog bli något av det svåraste jag gjort.
 
Men - now everything is out there. En liten del i mig vill ursäkta sig och kalla sig naiv, och genom att jag ens formar den meningen är det väl precis det jag gör; ursäktar mig alltså. Så. Nu har jag ursäktat mig, gjort er medvetna om att jag är medveten om att jag kan uppfattas som naiv och that's that. Inga mer ursäkter. Nu börjar jag.
 
Återkommer med planeringen senare... Ikväll efter jobbet ska jag researcha "how to make a great audition". Det är första steget från och med nu.
 
Puss!
Nu ska den här teaterapan få utlopp för allt apande. LIVRÄDD JU! Hejdå.